Theatergroep Vrij
 Theatergroep Vrij
©  2024 Theatergroep Vrij
Theatergroep Vrij speelt:  ‘Herfst’ Een voorstelling waarin met relativerende humor gekeken wordt naar het alledaagse menselijke getob over het ouder worden en omgaan met dementie. Een komische en tegelijk ook realistische voorstelling. Een lach, een traan, actueel en herkenbaar 
Daar gaan ze, koffer, koeltas en met de bus op weg naar Schoorl, zoals ieder najaar. Een weekje vakantie in een zomerhuisje. Al 40 jaar. Aan het begin van hun leven vol lief en leed danste het echtpaar Van Beem op de muziek van Elvis Presley: ‘Love Me Tender’. Herman, nu gepensioneerd, werkte zijn hele leven op kantoor en Pauline deed de huishouding. Nu haalt het echtpaar herinneringen op, maar het geheugen van Herman laat hem steeds vaker in de steek. Het is duidelijk dat zijn beginnende dementie ook voor de zorgzame Pauline niet gemakkelijk is.
spel: Antoinette van der Velde & John Schneider Regie: Guido Jonckers
Reserveren
....en dit vinden deskundigen: klik
dit vindt ons publiek van ‘Herfst’ klik
De voorstelling ‘Herfst‘ werd geschreven door Toneelgroep Het Volk en is bewerkt door Theatergroep Vrij. In 2019 ging deze voorstelling in première en werd daarna in diverse kleinere theaters gespeeld. Sindsdien is er belangstelling van diverse Mantelzorg- en Welzijnsorganisaties en Odensehuizen om de voorstelling voor o.a. mantelzorgers en vrijwilligers te spelen. Dementie, de ziekte waarvan Alzheimer Nederland stelt dat 1 op de 5 mensen ermee te maken krijgt staat daarom volop in de belangstelling. Herfst wordt door deskundigen op het gebied van dementie aanbevolen voor iedereen die op een luchtige en realistische wijze met dementie kennis wil maken en van een goed toneelstuk houdt.
Sharon Roos filmde een korte inpressie in Theater Schuurkerk in Maassluis  Klik HIER
Home Over Ons Over Herfst Komedies Contact Reacties
AD Waterweg van                        8 september 2023 klik HIER
Over Herfst